NL
Robbe Craeninckx, team Piet Vogel Rigsolutions

Robbe Craeninckx, teammember

Robbe Craeninckx

Ik ben Robbe Craeninckx, 21 jaar oud en ik begon 9 jaar geleden met karpervissen.

Ik zat al sinds mijn vijfde alles wat wilde bijten achter de schubben met mijn vader, maar echt karpervissen ben ik pas beginnen doen vanaf mijn twaalfde. Oorspronkelijk begon alles op kleine vijvertjes die speciaal uitgebaat werden voor karpervissers, maar de laatste jaren zoek ik steeds liever het avontuur op. In mijn buurt zijn geen echt grote wateren te vinden, maar gelukkig wel mooie stukken kanaal, een klein riviertje, en enkele harde circuitwatertjes.

Afhankelijk van het moment en de zin die ik heb in een bepaald soort water, kies ik een bestemming voor een bepaalde dag of een bepaalde periode.

Qua methodes om de karpers te belagen ben ik enorme fan van het oppervlaktevissen, dit blijft voor mij de mooiste visserij! Natuurlijk is dit niet overal mogelijk, en niet altijd succesvol. Wanneer dit het geval is, doe ik niets liever dan de goede oude boilievisserij toe te passen. Iets wat mij in het verleden nooit windeieren heeft gelegd. In het buitenland ben ik nog nooit gaan vissen, maar in 2014 komt daar verandering in, er staat immers een trip naar een openbaar Frans water op het programma. Iets wat ik graag jaarlijks zou herhalen.