NL
Boudewijn Margadant, Team Pie Vogel Rigsolutions

Boudewijn Margadant, consultant

Boudewijn Margadant

Ik vis vanaf mijn zesde, dus nu zo’n 35 jaar. Aanvankelijk op forel in Denemarken, maar sinds mijn zevende op karper in Nederland. Dat werd afgewisseld met het vissen op snoek, baars, voorn en brasem. In de begintijd werden de slootjes en dorpsvijvers in de nabijheid van mijn ouderlijk huis bevist, maar uiteindelijk belandde ik onder meer op nabijgelegen kanalen en meren en de vermaarde Sloterplas. Hier leerde ik in de loop der jaren ook Piet Vogel en de producten die hij ontwikkelde kennen.

Van huis uit ben ik een zoekende, actieve visser, dus beslaan pen- en oppervlaktevissen een belangrijk deel van mijn visserij. De zoekende, actieve manier van vissen is ook veel terug te vinden in mijn boot- en afstandvisserij. Mede afhankelijk van het jaargetijde, bevis ik vaak één tot soms vijf stekken op een dag. Bij voorkeur op grote wateren en watersystemen. Omdat er genoeg op en langs de wateren in Nederland te beleven is en de grootte van een vis voor mij niet het belangrijkste is, heb ik het buitenland nooit als ‘het summum’ geschouwd. Dat neemt niet weg dat ik niet een enkele keer met hengels over de landsgrenzen ga.

De passie die Piet vroeger al uitstraalde als hij over vissen en materialen sprak is nog altijd aanwezig. Piet Vogel Rigsolutions is een van de bedrijven die daadwerkelijk nog innovatief bezig is en met veel producten andere merken laat volgen. Het feit dat de producten daadwerkelijk in de praktijk worden getest door meerdere mensen in verschillende omstandigheden voor deze uitgebracht worden, zorgt dat ik alle materialen met vertrouwen durf in te zetten.