NL
Bart jaap Koorn

Bart Jaap Koorn, consultant

Bart Jaap Koorn de 28 jarige geboren en getogen Horinees; “Naast een relatie met een hele lieve vriendin, het onderhouden van een huis en drukke baan waarin ik gemiddeld genomen vaak niet minder dan 40 à 50 uur per week werk, probeer ik zo nu en dan ook nog eens de gevinde vriend karper achter de schubben aan te zitten. Eigenlijk sinds het behalen van mijn zwemdiploma’s, dat zal nu zo’n 22 jaar geleden zijn, slenter ik doorgaans in mijn eentje, langs de waterkanten. Vissend op alles wat maar beet werd mijn interesse in de vriend karper een jaar of 16 geleden dusdanig groot dat ik sindsdien bijna niets anders meer doe.

In mijn regio zijn dikke vissen heel dun gezaaid, en als we hier over een bak spreken dan is dit een vis van een kilo of 15. Niet dat dat deert, want als dit de top van het water is kun je nu eenmaal niet groter vangen. Alles in perspectief zien en gewoon genieten van je hobby op jou eigen manier, binnen jouw mogelijkheden is waar het allemaal op draait. In mijn geval betekent dat, dat ik een breed scala aan wateren bevis, zoals de uitgestrekte polderstelsels, diverse meren, kleine dressuurwateren. En zo nu en dan flirt ik wel eens met het machtige IJsselmeer.   Alles valt of staat met de beschikbare vistijd, de mood waarin ik ben en het jaargetijde. Vooral het eerste is erg belangrijk. Het gros van mijn tijd breng ik door met statische visserij, maar zo nu en dan als het weer het toelaat vind ik niets mooiers dan erop uit te trekken en de karper met de brok of korst te belagen. Enkele losse uurtjes als ik het erg druk heb met werk en andere privé zaken worden opgevuld door penvisserij!

Naast m’n Nederlandse visserij probeer ik ook jaarlijks een keer of 3 a 4 per jaar naar Frankrijk af te reizen, dit wil niet altijd lukken maar 1 of 2 trips per jaar maak ik de laatste jaren toch wel minimaal!

Vanaf de oprichting van Rigsolutions vis ik met de producten van Rigsolutions. Door deze te gebruiken in zeer uiteenlopende situatie heb ik door de jaren een rotsvast vertrouwen gekregen in Rigsolutions. Ik ken Piet nog uit de tijd dat hij in Osdorp zijn prachtige winkel had en heb door de jaren heen zo nu en dan contact onderhouden met hem. Sinds 2010 kom ik met enige regelmaat bij Piet over de vloer en sindsdien ben ik op de achtergrond steeds meer en dichter betrokken geraakt bij Rigsolutions. Eind 2013 werd er besloten om een aantal zaken binnen Rigsolutions te veranderen. Ik voelde mij vereerd toen Piet en Boudewijn in 2013 vroegen of ik als Consultant deel wilde zijn van het nog te vormen Rigsolutionsteam, en daarbij ook wilde helpen met het nadenken over, en het samenstellen van het Rigsolutionsteam. Ik ben dan ook bijzonder trots om samen met de andere Consultants en de teamleden te werken aan de verbetering van bestaande producten en de ontwikkeling van nieuwe producten.